top of page

Greendelta

Greendelta Corporate Investments (Greendelta) is een slagvaardig onafhankelijk investeringsbedrijf gespecialiseerd in bedrijfsparticipaties in middelgrote en grote MKB ondernemingen.


Greendelta is onderscheidend door haar lange termijn focus, professionele, pragmatische en gecommitteerde werkwijze. Greendelta heeft geen specifieke sectorfocus. De partners van Greendelta hebben een brede ervaring in de sectoren productie, handel, dienstverlening en IT.


Greendelta staat voor deskundige, verantwoorde en doordachte ondernemingsontwikkeling met een lange termijn visie. Er wordt gestreefd naar de realisatie van circa vier nieuwe deelnemingen per jaar. 

Investeerders

Greendelta biedt nieuwe investeerders regelmatig de mogelijkheid om gezamenlijk met de vaste investeerders te participeren in nieuwe deelnemingen.


Deelname in solide MKB ondernemingen met goede vooruitzichten biedt aantrekkelijke rendementen die doorgaans een lage correlatie hebben met het wisselende algemene beurssentiment.

 
Indien u interesse heeft in nadere informatie en/of op de hoogte wenst te worden gehouden van toekomstige opportunity’s horen wij graag van u. 

 

Investeerders
Verkopers

Onze werkwijze

De volledige transactiebegeleiding wordt uitgevoerd door Greendelta. Dit betreft: sourcing, selectie, waardering, onderhandeling, arrangeren overnamefinanciering, selectie management, invulling managementparticipatie, aansturing derden deskundigen op het gebied van boekenonderzoek en transactiedocumentatie, samenstellen investeerders-fonds.

Na de overnametransactie verzorgt Greendelta het financiële & strategische toezicht namens de investeerders. Deze houden zich in bovengenoemde processen afzijdig en staan op de achtergrond. Het ondernemen laat men primair over aan de ondernemer(s) welke tevens participeren. Uiteraard wordt er inspraak verwacht in belangrijke financiële en strategische beslissingen. 

Bedrijfsparticipaties worden gerealiseerd voor de lange termijn, er is geen vaste exit doelstelling. Ondernemingen worden na overname zelfstandig voortgezet. Indien van toepassing wordt een buy & build strategie ondersteund.

 

Overnames worden altijd gerealiseerd in combinatie met participerend management. Afhankelijk van de situatie van de onderneming en wensen van de verkopende DGA kan dat het huidige managementteam (MBO) of intredend management (MBI) betreffen, danwel een combinatie van beiden.

 

Verkopers

Wij komen graag (vrijblijvend en strikt vertrouwelijk) met u in contact indien:

 

  • u overweegt uw onderneming (gedeeltelijk) te verkopen;

  • u een sterke partner zoekt om gezamenlijk de volgende groeifase van uw onderneming te realiseren. 

 

 

bottom of page