top of page

Nieuwsartikel

Zoeken
  • marcokooman

MKB-Investeerder Greendelta Corporate Investments neemt Utilicht BV over gezamenlijk met het Management Team


Het vierkoppige managementteam van Utilicht uit Weert heeft de aandelen overgenomen van terugtredend grootaandeelhouder Robert Didden. Het managementteam van de verlichtingsspecialist is bij de overname ondersteund door MKB-investeerder Greendelta Corporate Investments uit Sittard. Overnamebemiddelaar Marktlink, dat sinds januari 2024 met kantoor gevestigd is in Limburg, begeleidde de overname.Robert Didden nam Utilicht twintig jaar geleden over van de toenmalige eigenaar. Utilicht biedt maatwerk in lichttechniek. Het bedrijf tekent, ontwikkelt en produceert verlichtingsconcepten voor toonaangevende retailers en hospitality concepten, waaronder Hunkemöller, De Mandemakers Groep en diverse Van Der Valk labels. In samenwerking met het managementteam en het gespecialiseerde team van circa 40 collega’s, is het bedrijf de afgelopen jaren uitgebouwd naar een landelijk opererend bedrijf met diverse grote Europese opdrachtgevers en buitenlandse projecten. Utilicht is onder andere een van de partners betrokken bij het partnerplatform voor hospitalityconcepten Inspirium.


De dagelijkse leiding en verantwoordelijkheid over de circa 40 medewerkers lag al grotendeels bij het managementteam en daardoor was het overdragen van het ondernemerschap een logische vervolgstap. Mike Willems vervult de rol van algemeen directeur bij Utilicht. Jan Pieter Rotte blijft CFO en Gwen Lennertz en Ruud de Vet blijven de vertrouwde commerciële gezichten van de onderneming.


Algemeen directeur Mike Willems: “Utilicht is marktleider in zijn marktsegment met een zeer gezonde en brede omzetspreiding in diverse segmenten. Samen met Greendelta zien wij verschillende mogelijkheden om het bedrijf de komende jaren verder uit te bouwen in onder andere de utiliteitssector. Werkgevers zien in dat een prettige werkomgeving voor medewerkers belangrijk is. De juiste verlichting is hier een essentieel onderdeel van. Naast sfeer is goed licht belangrijk voor het welzijn van het personeel op de werkvloer.”


Alex Cauberg en Jos Moling van Greendelta: “Wij hebben veel vertrouwen in het managementteam om de bestaande waarden en normen binnen het bedrijf de komende jaren te vertalen in verdere groei. Dit loopt naast de organische groei van Europese opdrachtgevers die Utilicht steeds vaker weten te vinden. Robert Didden blijft als waardevolle adviseur bij de organisatie betrokken.”Sven Peeters van Marktlink die de transactie heeft begeleid ziet een goede match tussen beide partijen: ”De participatie in Utilicht is de zestiende van Greendelta in het MKB. De investeringsachterban van Greendelta bestaat uit succesvolle (ex-) MKB ondernemers en vermogende ondernemersfamilies, deels met Limburgse roots. Het is mooi om te zien dat zij dicht bij huis zijn ingestapt bij een mooie organisatie”.


Over Utilicht

Utilicht is een merkonafhankelijk verlichtingsbedrijf, dat inmiddels bijna 40 jaar bestaat. We geven gefundeerde verlichtingsadviezen en ontwikkelen lichtplannen voor de meest uiteenlopende projecten in de retail-, utiliteits- en hospitalitybranche. Utilicht heeft een eigen assemblage- afdeling, die alleen met A-kwaliteit componenten kwalitatief hoogwaardige armaturen produceert tegen concurrerende prijzen.

Onze gespecialiseerde teams, voor de verschillende markten, weten de juiste beleving te creëren en lichtoplossingen te bedenken voor onze grote en diverse klantengroep. Naast de kwaliteit van de armaturen en onze expertise, is flexibiliteit een onderscheidend kenmerk van ons. Deze combinatie worden door onze klanten als onze grootste pluspunten gezien. Bezoek voor meer informatie www.utilicht.nl.


Over Greendelta

Greendelta Corporate Investments is een onafhankelijk investeringsbedrijf gespecialiseerd in bedrijfs-participaties in middelgrote en grote MKB ondernemingen. Greendelta staat voor deskundige, verantwoorde en doordachte ondernemingsontwikkeling met een lange termijn visie. Greendelta is onderscheidend door haar lange termijn focus en professionele, pragmatische en gecommitteerde werkwijze. De partners van Greendelta hebben een brede ervaring in de sectoren productie, handel, dienstverlening en IT. Bezoek voor meer informatie www.greendelta.nl.


40 weergaven

Comments


bottom of page