top of page

Nieuwsartikel

Zoeken
  • marcokooman

Prisma Direct trekt investeerder aan voor volgende groeifase


Prisma Direct B.V. heeft met de begeleiding van overnameadviseur Marktlink een meerderheidsbelang verkocht aan investeerder Greendelta Corporate Investments. Prisma Direct is de nummer 1 leverancier en verwerker van cadeau- en loyaliteitskaarten in Nederland. Met deze overname is het startschot gegeven voor de verdere internationalisering en uitbreiding van het bedrijf uit Leeuwarden.

Oprichter en CEO Ed van Damme startte de onderneming in 1992. In 2005 werd de plastic cadeaukaart zoals we deze vandaag de dag kennen door Prisma Direct als eerste in Nederland geïntroduceerd. Plastic kaarten worden grofweg onderverdeeld in drie segmenten: loyaliteit-, membership en cadeaukaarten (LMC-kaarten). De afgelopen 15 jaar heeft de onderneming met haar betrokken medewerkers vooropgelopen in haar markt. Prisma staat vooral bekend om haar innovatieve productieoplossingen en de hoge kwaliteit van haar diensten en producten.

Van Damme: “Voor Prisma Direct is het nu tijd voor de volgende groeifase. Samen met ons team is het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is, maar we willen ons innovatieve karakter ook buiten de landsgrenzen meer zichtbaar maken. We hebben ons de laatste tijd gericht op het verbeteren en vernieuwen van de traditionele giftcard. Zo hebben we de Green Gift Card in Nederland geïntroduceerd, een milieuvriendelijke versie van de klassieke pvc-card. De afgelopen jaren heeft Prisma Direct veel geïnvesteerd in automatisering en is in de card-industrie voorloper op het gebied van cyber security en AVG.”

Jeffrey Scholtens, die samen met Jeroen Oldengarm, Wout van den Boom en juriste Christine Huisman, namens Marktlink de transactie begeleidde: “Prisma Direct is een unieke Nederlandse MKB-onderneming met een mooi groeiperspectief voor de toekomst. Om de continuering én groei te waarborgen zijn we samen met de heer van Damme op zoek gegaan naar een sterke partner, die is gevonden in Greendelta.”

Greendelta Corporate Investments is een onafhankelijk investeringsbedrijf dat zich richt op gezonde, middelgrote en grote MKB-ondernemingen in diverse kansrijke sectoren. Uitgangspunt is een mooi groeiperspectief voor de toekomst. Greendelta houdt thans 15 deelnemingen. Namens Greendelta waren Jos Moling, Saskia Florax en Alex Cauberg betrokken bij de overname. Cauberg: “Prisma Direct vormt een mooie aanvulling op onze portefeuille, wij kijken uit naar een succesvolle en plezierige samenwerking bij de realisatie van de verdere groeistrategie van de onderneming”.

Van Damme blijft, net als mevrouw Halbertsma (commercieel directeur) actief betrokken bij de onderneming. Het toetreden van Greendelta als groeipartner betekent voor de klanten dat er in de toekomst nog meer innovatieve LMC-oplossingen via Prisma Direct aangeboden worden.

314 weergaven

Comments


bottom of page