top of page

Nieuwsartikel

Zoeken
  • marcokooman

VHE is voornemens de meerderheid van de aandelen aan Torqx Capital Partners te verkopen

Bijgewerkt op: 16 jun. 2021


Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Torqx Capital Partners (Torqx) van plan is de meerderheid van de aandelen van VHE Industrial automation (VHE) te verwerven in partnership met huidige aandeelhouders Joop Essing (CEO) en Marc van Happen (CTO/COO). Zowel Joop als Marc zullen hun huidige rol binnen VHE en hun gedeeltelijk eigendom van VHE voortzetten. Torqx zal VHE ondersteunen om haar toonaangevende positie in de Semicon/Hightech- en de Smart Energy markten verder te verstevigen. De transactie wordt naar verwachting begin juli afgerond.


Joop Essing, CEO van VHE: “VHE is 63 jaar geleden opgericht en uitgegroeid tot een betrouwbare en innovatieve partner voor industriële automatiseringsprojecten. In 2016 heeft de familie Van Hout een stapje teruggedaan en is Greendelta Corporate Investments (Greendelta) aan boord gekomen als meerderheidsaandeelhouder; op dat moment ben ik zelf ook ingestapt. De afgelopen 5 jaar hebben we samen met Greendelta het bedrijf meer dan verdubbeld, de Smart Energy markt betreden, LEAN productie toegevoegd en een tweede locatie geopend.


Nu staan we aan de vooravond van verdere groei. In Torqx hebben we de ideale partnergevonden om ons daarbij te ondersteunen: het team van Torqx is thuis in techniek, heeft ruime ervaring met buy & build, en past perfect bij onze kernwaardes Samen, Snel & Flexibel en Doen wat je belooft. Ik ben trots dat Torqx voor VHE gekozen heeft en sta samen met het team van VHE in de startblokken om onze nieuwe strategie samen met hen te implementeren.”


Jos Moling, Partner van Greendelta: “In de afgelopen vijf jaar heeft VHE onder leiding van Joop en Marc een enorme autonome groei doorgemaakt. De onderneming is geprofessionaliseerd en staat met een bredere dienstverlening stevig in de markt. Nu het moment is aangebroken van verdere groei middels o.a. een doordachte buy & build strategie dragen wij graag het stokje over aan Torqx die deze groei actief kan ondersteunen.”


Rik Leunissen, Investment Director bij Torqx Capital Partners: “Wij zijn onder de indruk van VHE’s groei in de afgelopen jaren en de robuuste marktpositie die de onderneming heeft opgebouwd. We zijn ervan overtuigd dat VHE in de komende jaren zal profiteren van haar sterke technische capabilities en trackrecord in haar snelgroeiende eindmarkten. Graag zetten we onze expertise en ervaring m.b.t. het realiseren van versnelde, winstgevende groei in om VHE’s indrukwekkende groeipad verder te faciliteren. We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Joop, Marc, Jasper, Marieke en het bredere team van VHE en kijken ernaar uit om in partnership de onderneming te ondersteunen in de volgende fase van haar ontwikkeling.”


Over VHE:


“Passion for industrial automation”

VHE heeft meer dan 60 jaar ervaring als dé partner in industriële automatisering voor toonaangevende, innovatieve OEM’s in hightech markten. Wij helpen hen om producten te ontwikkelen en te industrialiseren. VHE ontwikkelt, produceert en onderhoudt complexe industriële automatiserings- en besturingssystemen voor markten met een hoge mix en laag volume. Met de disciplines systeemarchitectuur, hardware en software engineering, servo/motion, panelenbouw en kabelassemblage wordt de laagste TCO in de kortste tijd gerealiseerd.


VHE is gevestigd in Eindhoven en Veldhoven en actief in uiteenlopende marktsegmenten in de machine-bouw (zoals Semicon, High-Tech, Food en Agro) en in de Smart Energy (zoals emobility, solar, en energie-opslag). Meer informatie op www.vhe.nl.


Over Greendelta:

Greendelta is een slagvaardig onafhankelijk investeringsbedrijf gespecialiseerd in bedrijfsparticipaties in middelgrote en grote MKB ondernemingen. Greendelta is onderscheidend door haar lange termijn focus, professionele, pragmatische en gecommitteerde werkwijze. Greendelta staat voor deskundige, verantwoorde en doordachte ondernemingsontwikkeling met een lange termijn visie. Meer informatie op www.greendelta.nl


Over Torqx:
Torqx investeert in middelgrote bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux die de potentie hebben om te versnellen. Daarbij investeert Torqx onder meer in groei-, buy-&-build- en transformatie situaties. Torqx is actief in een groot aantal bedrijfstakken, onder andere de productie-, distributie- en dienstverleningssector. Altijd via een meerderheidsaandeel in een bedrijf en in partnership met het management team en mogelijk andere aandeelhouders. Naast het verstrekken van kapitaal biedt Torqx haar partners ook haar expertise en netwerk aan. Alles met als doel om de volledige winstgevende groeicapaciteit van hun onderneming te benutten. Het Torqx team bestaat uit 15 ervaren en bedreven professionals die verder kijken dan spreadsheets en actief helpen meebouwen aan het succes van bedrijven. Torqx investeert uit fondsen ondersteund door gerenommeerde internationale institutionele beleggers en het Torqx team zelf. Meer informatie op www.torqxcapital.com.211 weergaven

Comments


bottom of page